MENÜ
                                                 
BALATONI FERENC  g y ó g y m a s s z ő r  
" ...  hogy ne kelljen a betegségre időt szánnia. "

 

C S O N T K O V Á C S O L Á S

csk_resize.jpg

Mind a két szó - Csontkovács és a Kiropraktőr - valójában azt jelenti, hogy kézzel gyógyító ember.

Nagyon jó érzés úgy segíteni embereknek, hogy az ember odateszi a kezét egy izomhoz, ami feszül, kemény és a szeretet energiától - amit mindenki ki tud engedni magából - úgy ellazul az izom, hogy egy finom roppanás és magától helyre ugrik a csont. A csontkovács elég rossz fordítás, mert a kovács üt, kalapál, hasít, vés, csavar. Itt is van csavarás, és ha merev az izom, nem nyúlik akkor ez is lehet kellemetlen.
Mindig egész testet kezelünk! Elmulasztani egy térdfájást, egy perc, de kis idő múlva a másik oldalon a forgó fog fájni, utána a derék és így tovább. Minden, mindennel összefügg. Minden csigolya között két pár ideg lép ki és viszi az információt a májhoz, epéhez, veséhez és vissza az agyba. Így a gerinc rendben tartása nagyon fontos. Egyes országban a biztosítok egy évben négyszer küldik az ügyfelüket kiropraktorhoz, így csak a biztosítás negyedét kell kifizetni. Igazolást kell vigyen, hogy megjelent a kezelésen. Tudják, hogy így a betegség elkerüli az ügyfelüket.
Még egy nagyon fontos dolog. Az  izületeknek nincs önálló vérkeringése, így a táplálékot a testnedveinkből veszik fel úgy mint egy szivacs. Ha nem használjuk az izületeket, akkor éheztetjük. Nem lesz kenőanyaga. Ha elsavasodunk az is az izületi kenőanyag minőségét, rontja, mintha egy Mercédeszbe fáradt olajat öntenénk és elvárnánk, hogy ugyan úgy menjen, mintha finom olajat öntenénk bele.
Azt javaslom, hogy egy évben legalább kétszer menjenek el csontkovácshoz. Igyekezzenek többet kipróbálni. Érezni fogják a különbséget.
Nem hasonlítható össze a masszírozással. Mind a kettő más, de nem léteznek egymás nélkül. Az első csontkovácsolásnál általában izomláz előfordul. Merev, kemény, rugalmatlan izomzatnál pár napig is. Mégis megéri, mert olyan szabadság lesz a testünkben, amire még nincs magyarázat. Az biztos, hogy a félelmek, szorongások az izmainkban tárolódnak, és amikor megszabadulunk tőlük, nagy jutalmat érzünk a testünkben.
Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy tapasztalja meg azt a jó érzést.  Elsőre szokatlan, a másodikra már kifejezetten vágyik az ember, ha az egészség megőrzése a cél. Ha valaki úgy jön, hogy komoly fájdalmai vannak, annak nem a legkellemesebb, de a cél érdekében fontos.
Az ízületi műtétek 60-80 % elkerülhető lenne évi egy-két kezeléssel.

 


 

 


 

Asztali nézet